29 november 07:21, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.40 polisen har hittills detta dett dygn hanterat ett trettiotal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Tre personer har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.30 en inringare ringde och berättade att en person varit inne i inringarens lägenhet i Ryd, Linköping och stulit datorer. Två personer låg och sov och när de vaknade upptäckte de en person som sprang ut direkt. Oklart hur tjuvan har tagit sig in men dörren kan ha varit olåst. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning samt genomförde spaning i området. Brottsrubriceringen är grovt hemfridsbrott och stöld. Det som saknas är bland annat tre datorer och en plånbok. Det finns ingen misstänkt.

01.41 polisen åkte till ett bostadshus i Skänninge efter ett larm. När polisen kontrollerade husets allmänna utrymmen anträffades två personer som uppehöll sig olovligt i källaren. Det var två män i 20-25-årsåldern som båda misstänktes vara påverkade. De fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkotikabrott. Det är också misstänkta för olaga intrång i källaren och brott mot knivlagen.

02.58 polisen åkte till en krog i Linköping med anledning av att en ordningsvakt hade omhändertagit en berusad man. Mannen fördes till polisstationen för tillnyktring och då upptäcktes att mannen hade tydliga tecken på drogpåverkan varför han blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen, som är i 20-årsåldern fick genomgå provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott elelr allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen