29 november 07:17, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:46 Rattfylleri, Luleå
Polisen larmas om en singelolycka på Svartövägen i Luleå. En personbilist har setts köra in i en lyktstolpe, en person har sedan lämnat platsen. Polisen påträffar mannen. Han blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för provtagning för att utröna eftersupning. En anmälan upprättas gällande rattfylleri samt smitning från trafikolycksplats.

02:30 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 383 vid Smedsbyn. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning. En anmälan om drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk, upprättas. Mannen släpps åter på fri fot.

05:02 Olovlig körning, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Östermalm. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar behörighet att köra. En anmälan om grov olovlig körning upprättas då mannen upprepat har kört utan behörighet.

 

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat i Norrbottens län under natten, en i Vuollerim, Jokkmokks kommun och en i Arjeplogs kommun. Ingen person kom till skada.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen