Uppdaterad 29 november 13:16

29 november 07:49, Trafikolycka, Södermanlands län

Det råder vinterväglag i Sörmlands län. Här kommer en sammanställning av dagens trafikolyckor och trafikhinder. Texten kommer att uppdateras

07.26 trafikolycka på Tång Lindströms väg där en lastbil ska ha blivit påkörd av en personbil. Inga personskador. Polisen är framme på olycksplatsen.

07.33 på riksväg 56 mellan Alberga och Hjälmaresund har en lastbil blivit stående i en backe där den inte kommer upp. Det är långa köer och stopp i trafiken. Polisen är på väg. Bärgare är på väg också. 10.00 trafiken flyter nu efter att lastbilen har fått bärgarhjälp.

07.38 på Kilenvägen i Strängnäs ska en lastbil ha kört i diket och nu blockerar den hela vägen. Långa köer och stopp i trafiken. 09.40 lastbilen är nu borta från diket. 10.00 nu är det full framkomlighet på Kilenvägen.

07.40 på Västerleden vid Tuna Park Eskilstuna har en bilist kört i diket. När polisen kom till platsen visade det sig vara en tom bil från en tidigare olycka som inte har bärgats.

07.43 vid Järnvägsövergången vid Rosenforsvägen Eskilstuna har trafikljusen fastnat på rött och en bom ska vara nere. Trafikanter kör och gör över trots detta och anmälare bedömer risken för olycka som stor. Trafikverket ska ha felavhjälpare på väg. Polisen är också på väg. 08.18 polisen har varit på platsen och trafikljusen/bommarna verkar nu fungera. Trafikverket är på plats.

08.00 trafikolycka på Kilenvägen Strängnäs med flera fordon. Polisen är på väg. En person klagade på nacksmärta men det finns ingen misstanke om brott. Mycket halt på platsen. 10.00 nu är det full framkomlighet på Kilenvägen.

08.07 trafikolycka på Skogstorpsvägen i Eskilstuna där en bilst har kört av vägen och ut på en gräsyta. Ingen misstanke om brott. Ingen personskada.

08.37 samtal till polisen om att en lastbil ska ha stannat på Bolindervägen och den förorsakar lång aköer. Problemet har löst sig med hjälp av sand och lastbilen har lämnat platsen.

08.54 trafikolycka på E20 Hällbybrunn där en bilist har fått sladd. En drabbad ska vara chockad men ej fysiskt skadad.

09.43 samtal till polisen via SOS om att en lastbil ska ha tappat järnrör på Västerleden vid Tuna Park. Fem järnrör á två meter ligger på körbanan enligt en inringare. Polisen är på väg till platsen. 10.00 järnrören är bortplockade från vägen av företaget som tappade lasten. Ingen uppgift om att någon ska ha skadats.

----

Vid lunchtid har flera trafikolyckor rapporterats:

12.39 Det kom larm om en bilist som hade glidit in i framförvarande fordon på Västeråsvägen i Eskilstuna. Det rapporterades om halt väglag på sträckan. En kvinna som satt i den påkörda bilen klagade på smärtor i nacken och fördes till sjukhus med ambulans.

12.40 SOS larmade om en trafikolycka på riksväg 56 strax norr om Katrineholm. En bilist hade kört av vägen och voltat. Föraren var själv i bilen och skadades inte. Polisen misstänker inget brott. Det ska ha varit mycket halt väglag.

12.46 Det kom larm om att en bilist hade kört in i en annan bil bakifrån på riksväg 55/56 strax söder om Katrineholm. Vägen blev helt blockerad och avstängd i södergående riktning. Det var mycket halt väglag på sträckan. Polis kom till platsen och dirigerade om trafiken söderut, från korsningen där riksväg 55 möter länsväg 555.
13.10 Ytterligare en olycka har inträffat i kön som uppstått i södergående riktning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen