29 november 10:51, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammar

Vi är nu i en period med många viltolyckor, de flesta anmäls till polisen men inte alla. Vid en olycka kan vilt bli skadade men klara av att springa en bra bit från olycksplatsen, så man kan luras att tro att de är oskadda, men de kan bli liggande och lider innan de dör. Tänk på att alltid rapportera in direkt till polisen om ni kör på vilt. Underlåtenhet att rapportera in snarast eller inte alls är ett brott med böter som påföljd. Märk även ut platsen ordentligt, gärna med en viltolycksremsa. När ni kommer till en olycksplats kör sakta och försiktigt förbi. Tänk på att eftersöksjägare med hund kan vistas på eller invid vägen.

Lite av periodens anmälningar
Alunda: En lastbil har utsatts för inbrott, div motorsågar och verktyg mm tillgreps. Viltolycka med rådjur.

Gimo: Kontokortsbedrägeri genom att okänd använt målsägandens kontokort för köp på internet. En polispatrull stannade till vid en bil som låg i diket, en liten bit ifrån hittade de föraren som låg och blödde från huvudet. Det visade sig att bilen var tillgripen, föraren saknade körkort och misstänks vara narkotika- och alkoholpåverkad. Föraren fördes till sjukhus för kontroll. En rullator tillgreps från ett trapphus. Polispatrull stoppade en skåpbil, vid kontroll uppstod misstanke om stöldbrott. I skåpbilen hittades misstänkt stöldgods samt typiska brottsverktyg. Två personer greps och anhölls för stöld och förberedelse till stöld.

Öregrund: En person påträffades och denne uppvisade tecken på narkotikapåverkan samt hade mt narkotika på sig. Anmälan om ringa narkotikabrott, eget brukande och innehav samt brott mot knivlagen då personen hade med sig skruvmejslar och stämjärn på allmänplats.

Hargshamn: Två viltolyckor med rådjur.

Österbybruk: Fem viltolyckor, tre med rådjur och två med vildsvin.

Östhammar: Två personer kom in på turistbyrån, de ville växla 1000 kronor vilket de inte fick. De gick sedan runt i lokalen och plockade med varor. När de sedan lämnade upptäckte personalen att hennes mobiltelefon var tillgripen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen