Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

03 november 11:29, Övrigt, Örebro

Inbrottsstölder i Bmw bilar i Örebro.

Under morgonen har en handfull anmälningar inkommit till polisen om inbrott i Bmw bilar. Man går in i bilarna genom att krossa en ruta och därefter tillgrips krockudden samt elektronisk utrustning, inte minst gps enheter. I skrivande stund har teknisk undersökning beordrats i två fall under morgonen men fler inbrott med exakt samma tillvägagångssätt har inträffat under natt och morgon i Örebro med omnejd. Polisen räknar också med att fler anmälningar kommer att komma in under dagen.

Denna form av inbrott i inte minst Bmw bilar är känd sedan tidigare och kopplas ihop med organiserad gränsöverskridande brottslighet. I nuläget är det Örebro som varit aktuellt men den här typen av brottslighet vet vi erfarenhetsmässigt brukar förflytta sig från det ena området till det andra. 

Polisen uppmanar ägare till dessa bilar att vara medvetna om förhållandet. Likaså uppmanar polisen folk i allmänhet att vara observanta på om dom gör iakttagelser som kan kopplas ihop med beskriven brottslighet som omsätter väldigt stora värden. Att återställa ett enda fordon i ursprungsskick i ett sådant här fall kostar enligt försäkringsbranschen sexsiffriga belopp. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen