Uppdaterad 10 november 14:18

03 november 13:29, Försvunnen person, Eskilstuna

Polisen söker efter försvunnen kvinna.

Polisen har under söndagen letat efter en försvunnen kvinna i trakterna runt Kjula, Eskilstuna. Polisen kontaktades vid 09.20. Hon skulle hämtas av anhöriga tidigt i morse, men var då inte hemma. Anhöriga hade senast kontakt med kvinnan under lördagen.

Polisen har meddelat buss- och taxiföretag med en önskan om att deras chaufförer ska hålla utkik efter kvinnan. Polisen tar tacksamt emot tips även från allmänheten. Ring 114 14, eller vid akut läge 112.

Helikopter anslöt i sökinsatsen vid 13.15.

Signalement: kvinna i 70-årsåldern, klädd i stallkläder, troligen en mörk jacka och eventuellt mörka friluftsbyxor med orange färg på knäna, smal kroppsbyggnad, mörkbrunt långt hår, ofta i hästsvans, eventuellt mössa.

UPPDATERING 14.50: Polisen har beslutat att inleda räddningstjänst, vilket betyder ökade möjligheter att ta hjälp från andra instanser i samhället, samt större befogenheter i sökarbetet. Polisen har kontaktat SAR, Search and Rescue Södermanland.

2019-11-04, 12.55 polisen har nu även hjälp av Försvarsmakten i sökandet. Och polisen använder en UAS, en så kallad drönare i sökandet.

Allmänheten har bidragit med att tipsa polisen. Dessa tips har polisen arbetat med men ännu har det arbetet inte gett något avgörande resultat. Polisen behöver fortsatt allmänhetens hjälp och den som önskar se en bild på den försvunna kvinnan kan se en publicerad bild på Polisen Eskilstunas Facebooksida. Tips till polisen lämnas på telefon 114 14 eller via SOS 112.

UPPDATERING MÅNDAG 15:30 polisen kommer från och med nu att arbeta med andra metoder i sökandet efter den försvunna kvinnan.  Polisen anser nu att det sökområde som var upprättat är grundligt genomsökt utan att kvinnan har anträffats och att det med anledning av det inte är motiverat att fortsätta sökarbetet med samma metoder som har använts hittills. Det vill säga poliser/hundpatruller med bil och till fots, polishelikopter, UAS (drönare), Försvarsmakten, privatpersoner och frivilligorganisationer.

Det har inte funnits och det finns fortfarande inte någon misstanke om brott.

Sökandet kommer nu att övergå till fortsatt tipsmottagning och fortsatt informationsinhämtning i form av utredningsarbete. Eftersök kan komma att ske med polishundar.

Det är ju naturligtvis även fortsättningsvis viktigt att hitta den försvunna kvinnan och i det arbetet är tips från allmänheten av stort värde. Tipsa polisen om den försvunna kvinnan på 114 14 eller via SOS 112. Bild på kvinnan finns publicerad på Polisen Eskilstunas Facebooksida

Uppdatering söndag 10/11 kl 14.15:

Vid lunchtid på söndagen hittades en kropp i terrängen norr om Kjula. Räddningstjänst och polis har arbetat på platsen, det visade sig vara den försvunna kvinnan som hittats avliden. Det finns ingen misstanke om brott. Anhöriga har underrättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen