30 november 08:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har sedan klockan 22 i går hanterat ett 90-tal händelser. Tre personer har gripits misstänkta för narkotikabrott, se händelser nedan. 22 personer har omhändertagits för fyller enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

22.02 Rattfylleri, Norrköping
En inringare till polisen berättar att man låg bakom en vinglande bil där personerna i bilen även ska ha kastat smällare mot andra bilar. Detta ska ha skett på E4 på väg mot Norrköping. Klockan 22.18 stoppade polis det misstänkta fordonet i höjd med Åby. Föraren misstänkt för drograttfylleri och en passagerare som också fanns i bilen är misstänkt för ringa narkotikabrott innehav.

23.21 Narkotikabrott, Norrköping
Polis stoppade en bil för kontroll på Generalsgatan i Norrköping. I bilen fanns förutom föraren tre passagerare. En av passagerarna sprang från platsen i samband med kontrollen. Polis hann ifatt honom och efter kroppsbesiktning visade han sig ha en större mängd narkotika på sig. En husrannsakan har genomförts i den misstänktes bostad. Mannen, som är i 20-årsåldern anhölls senare under natten av åklagare, misstänkt för grovt narkotikabrott.

02.57 Narkotikabrott, Norrköping
Polis larmades till ett misstänkt bråk i centrala Norrköping. När polis kom till platsen anträffade man två personer och man anträffade även narkotika på platsen. De två personerna greps, misstänkta för narkotikabrott. Förundersökningen leds nu av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen