Uppdaterad 01 december 21:19

30 november 18:41, Trafikolycka, Sigtuna

En bil har kört in i fasaden till en idrottshall i Valsta.

I samtalet som kom in larmades om att en bil kört in i en betongmur och att en bil kört in i en fasad på en byggnad. Polis är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans.

Föraren till den bil som kört in i fasaden har enligt tidiga uppgifter lindriga skador och kommer att föras till sjukhus. Polisen arbetar kvar på platsen för att reda ut vad som har hänt.

Uppdatering klockan 19.55
Föraren är gripen misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, men förs först till sjukhus för kontroll. Bilen kommer att bärgas från platsen. 

Uppdatering klockan 20.10
Enligt polispatrull på plats rör det sig om en bil som har kört in i fasaden till idrottshallen. Den initiala uppgiften om att det skulle röra sig om två bilar stämmer inte. Bilen har kört genom fasaden in i hallen.

Det finns inga uppgifter om personskador utöver de som nämnts ovan när det gäller föraren av bilen. 

Uppdatering den 1 december klockan 19:55

I det pågående utredningsarbetet angående grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri kom det fram uppgifter som gjorde att polisen lade till brottsrubriceringen försök till mord. Vilka dessa uppgifter är går inte att berätta då det skulle försena och försvåra den pågående utredningen. 

När brottsrubriceringen försök till mord lades till var mannen inte längre frihetsberövad. Han, en man i 30-års åldern, greps under söndagskvällen i en lägenhet i Sigtuna kommun. 

Polisen har under söndagen varit på plats i idrottshallen i Valsta, dels för att bevaka avspärrningen men även för att kunna svara på frågor. Tekniker kommer under söndagskvällen undersöka den avspärrade platsen i idrottshallen.

Uppdatering den 1 december klockan 21:15

Mannen är anhållen på den lägre misstanke graden,det vill säga skäligen misstänkt för försök till mord. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen