Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 04 november 20:28

04 november 18:32, Åldringsbrott, Göteborg

Ytterligare ett försök till bedrägeri/stöld i området kring Björkekärr. Kl 20.13 grips en misstänkt i närområdet.

En anhörig till en kvinna boende på Stabbegatan kontaktar polisen efter det att en man varit hos mamman (född-27) och säger sig vilja kontrollera brandlarmet.

Mannen ringer på dörr/porttelefon uppger att han kommer från Riksbyggen ska sälja/byta brandlarm i lägenheten för 19:-. Han har även uppgivit att han kommer att skicka en annan person för att genomföra arbetet. Något senare ringer det åter på porttelefonen. Nu är det man som uppger att han ska montera brandlarmet, han kom dock troligen aldrig in i bostaden.

Kvinnan kontaktar snabbt anhöriga som ringer polisen. Offret uppger att mannen försvann från platsen ett par minuter före det att polis larmas.

Kl 18.44: Polis på plats. Polisen söker en man,  ca 25 år, som senast var synlig till fots i riktning mot ICA. Ingen har gripits.

Uppdatering:

Kl 20.13:Polisen får in samtal om en man som uppehåller sig vid Stabbetorget. Han stämmer överens med signalement mm på den man som försökt ta sig in till ett flertal äldre boende i området. Polisen åker till platsen och påträffar mannen som grips.

Den gripne är född -98 och känd för samma typ av brottslighet sedan tidigare. Han kan dessutom pekas ut av vittnen från minst en av kvällens brottsadresser.   

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen