04 november 19:44, Olaga hot, Kristinehamn

En person är misstänkt för brott i Ölme under måndagskvällen.

Polisen får samtal från flera olika personer i Ölme som uppger att en man som de inte känner igen går omkring i samhället. Någon säger att mannen skall ha försökt sälja något. De personer som ringer är oroliga för att mannen är där för att begå något brott av något slag.

Efter en stund får polisen samtal från en man i 20-årsåldern som uppger att han kommer från ett telefonbolag och att han befinner sig i Ölme för att sälja telefonabonnemang. Han berättar att en man har avlossat ett skott i samband med att han var vid mannens bostad.

Flera poliser åker till platsen och kontrollerar de uppgifter som framkommit och en man kan frihetsberövas som misstänkt för grovt olaga hot samt brott mot vapenlagen. Mannen som uppgivit att han kom från ett telefonbolag är också kontrollerad och hans uppgifter stämmer.

Den frihetsberövade mannen, som är i 65-årsåldern, blev efter förhör fortsatt frihetsberövad och sitter numera anhållen. Utredningen leds av en åklagare.

Ingen person blev fysiskt skadad i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen