05 november 14:29, Trafikolycka, personskada, Uppsala

Cyklist och lastbil inblandade i trafikolycka.

Ett larm från SOS inkommer till polisen om en trafikolycka mellan en cyklist och en lastbil i korsningen Kungsgatan och S:t Olofsgatan. Cyklisten är förd till sjukhus med ambulans.

Texten kommer att uppdateras.

Uppdatering 2019-11-07

Trafikolyckan inträffade i centrala Uppsala under tisdagseftermiddagen och många personer passerade platsen både under och efter händelsen. Polisen går nu ut med preliminära brottsrubriceringar i ärendet. Ärendet utreds som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Arbetsuppgiften med identifiering med den avlidne pågår. Polisen tror sig veta vem den avlidne är, men arbetet med att säkerställa identiteten fullt ut fortsätter. Anhöriga till den person som tros vara avliden bor inte i Sverige.

/ Jonas Eronen, presstalesperson

Texten kommer att uppdateras

Uppdatering 2019-11-11

Anhöriga till den avlidne cyklisten har underrättats av polisen i hennes hemland. Underrättandet skedde med utgångspunkt i de samlade uppgifterna kring den avlidne. Arbetet med att få identiteten definitivt fastställd fortsätter dock via polisen i den avlidnes hemland.

/ Jonas Eronen, presstalesperson

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen