05 november 19:13, Stöld, Värnamo

Kvinna utsatt för åldringsbrott.

Polisen har under eftermiddagen och kvällen arbetat med ett åldringsbrott i Värnamo. Det är en kvinna i 90-årsåldern som ska ha blivit bestulen i samband med att hon mötte en främmande man i ett trapphus vid Kyrktorget i Värnamo. Mannen visade upp en karta och pratade med kvinnan, och lämnade sedan huset. Strax efter upptäckte kvinnan att hennes plånbok var borta.

Hon ska ha blivit av med en mindre summa kontanter. Troligen stal mannen plånboken medan han avledde kvinnans uppmärksamhet med kartan.

Före stölden hade kvinnan handlat på Hemköp på Enehagsvägen, i närheten. Eventuellt har mannen följt efter kvinnan från butiken till adressen på Kyrktorget.

Polisen önskar tips från allmänheten, om någon har sett mannen vid butiken eller huset på Kyrktorget, eller däremellan, vid 11.30-tiden i dag. Den som har information bör ringa 114 14.

Signalement: man med lite mörk hy, medellång, hade jacka på sig.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen