Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 07 november 00:30

06 november 14:17, Vapenlagen, Tanum

Pågående insats vid bostad i Tanumshede.

En handräckning ska göras av en person från bostad, där personen inte vill medfölja. Polis har arbetat på platsen med flera enheter, samt förhandlare, utan att ha kunnat genomföra handräckningen. Det finns uppgifter om att personen ska ha tillgång till vapen i bostaden, och därför har nu beslut fattats av polis om att säkra omgivningen i anslutning till bostaden, under tiden fortsatt arbete pågår. Det innebär att boende intill kommer att evakueras.

18.51 Ett femtontal personer är evakuerade till en samlingslokal på Kvillevägen.

19.23 Arbetet pågår fortsatt på platsen.

21.06 Polis är fortsatt på plats och arbetar.

23.54 Polis har gått in i lägenheten, och personen, en kvinna, anträffas i bostaden. Hon förs med ambulans till sjukhus för vård.

Kvinnan är nu också gripen misstänkt för grovt olaga hot mot tjänsteman, då hon riktat vapen mot polis, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, då hon under händelsen avlossat skott, dock inte riktat mot någon. Det är också i samband med det som beslut fattas att boende intill ska evakueras.

Polisen har tagit vapnet i beslag. De boende som evakuerats kommer nu att kunna återvända.

00.29 Polis är klar på plats, och insatsen är nu avslutad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen