06 november 06:45, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.14 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En har gripits, i övrigt har ingen frihetsberövats.

03.58 väktare kallade på polisen med anledning av ett larm från en villa i Berg, Linköping. Väktare hade upptäckt att det har varit inbrott eftersom ett fönster var öppet. I huset har tjuven sökte genom minst ett rum och en del smycken har hittats, liggande kvar i huset. Det är oklart vad som kan ha stulits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen. Det finns ingen misstänkt.

05.03 inringare berättade att man hörde misstänkta ljud från en källare i ett hus i Gottfridsberg, Linköping. Polisen åkte till platsen, gick ner i källaren och anträffade en person som misstänks för att ha gjort inbrott i källarförråd. Mannen, som är i 35-årsåldern greps, misstänkt för stöld genom inbrott och vapenbrott bestående i att skarp ammunition anträffades i mannens kläder vid en visitation. Den gripne fördes till polisstationen för förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen