Uppdaterad 07 november 10:59

07 november 09:47, Farligt föremål, misstänkt, Malmö

Misstänkt farligt föremål, Riseberga. Senare konstaterat ofarligt.

En uppringare berättar att han anträffat ett föremål som han misstänker kan vara farligt i närheten av sin bil på Ringbergagatan. Polis skickas till platsen för kontroll och beslutar att platsen ska spärras av i väntan på vidare undersökning. Avspärrningen får till följd att några boende i närheten utryms. Nationella bombskyddet beordras till platsen för att säkra föremålet. Det är inledningsvis okänt om det finns något hot mot inringaren.

Uppdatering 10.35: Nationella bombskyddet befinner sig på platsen och ska påbörja en undersökning av föremålet. Avspärringarna påverkar en busslinje som passerar platsen.

Uppdatering 10.56. Undersökningarna visar att föremålet (en termos) var ofarligt. Hävandet av avspärrningarna påbörjas och de boende som utryms får återvända till sina hem.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen