07 november 11:23, Rån, Tranås

Två personer gripna, misstänkta för grovt rån.

06.35 Polis larmades till Sommen, Tranås, där en person hade blivit utsatt för ett rån i sin bostad.

07.20 Polis på plats. Två främmande personer hade kommit hem till målsäganden, en man i 40-årsåldern, och stulit bland annat hemelektronik samt mannens mobiltelefon och betalkort. Efter det lämnade de platsen i en bil. Målsäganden hade fått en sårskada av ett tillhygge i samband med rånet, men ska inte vara allvarligt skadad. Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning.

09.10 En polispatrull stoppade en bil i Sommen. Bilen stämdes överens med den som setts lämna brottsplatsen tidigare under morgonen. I bilen påträffades de båda misstänka gärningspersonerna som greps misstänkta för grovt rån och bedrägeri. Bedrägeri då de använt de tillgripna betalkorten för inköp på en bensinstation under morgonen. De gripna är en man i 40-årsåldern samt en kvinna i 50-årsåldern. Bilen de färdades i har tagits i beslag.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen