Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

07 november 17:39, Trafikolycka, vilt, Västernorrland län

Flera vilolyckor i Västernorrlands län på kort tid.

Flera viltolyckor i Västernorrlands län har rapporterats till Polisen den senaste timmen.

16:44 Olycka mellan bil och rådjur på länsväg 315 vid Rotnäset, Ånge. Ingen person har kommit till skada. Rådjuret är dött.

17:02 Olycka mellan personbil och utter på E14 cirka 100 meter innan infarten till Matfors, Sundsvall. Ingen person har skadats. Uttern är död. Polisen hämtar upp djuret som ska skickas till Naturhistoriska riksmuseet, då den tillhör statens vilt.

17:25 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 331 vid Helgum, Sollefteå. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart om rådjuret skadades, det lämnade platsen. En eftersöksjägare ska åka till platsen.

 

Så minskar du risken för viltolyckor

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen