Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 08 november 11:51

08 november 05:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Mordförsök i Vänersborg, i övrigt relativt lugnt enligt RLC. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Ulla Brehm.

Kl 01.54 Vänersborg, försök till mord
En man anträffas av anhöriga i bostaden vid Örbacka med skador, troligen från någon typ av stickvapen i bålen samt i en arm. Polis och ambulans tillkallas och mannen avförs till NÄL. Enligt sjukhuset är läget stabilt men mannen har inte gått att höra i någon större omfattning.

Enligt anhöriga har familjen drabbats av inbrott i fastigheten så sent som för en vecka sedan och troligen har mannen varit ute för att kontrollera så att det inte inträffar ingen. Övriga i familjen var kvar i bostaden och upptäcker mannens skador då han kommer tillbaka in i bostaden. Den skadade har dock kortfattat uppgivit att han överraskat eller två personer i vid fastighetens uthus/ladugård. Det ska vara där han även blivit utsatt för flera hugg, troligen med någon typ av kniv.

Fastigheten/platsen spärras av och polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. Tekniker kommer att genomföra brottsplatsundersökning, oklart när den är genomförd. Ingen gripen i nuläget.

Uppdatering: Teknisk undersökning har genomförts under natten. Den har tillfälligt avbrutits p.g.a. att man behöver byta personal. För närvarande finns inga uppgifter om vilka eventuella spår som polisen lyckats säkra.

Kl 11.40, uppdatering:
Den skadade är vid medvetande och hörs för tilllfället av polis. Polisen kommer inte att släppa ut några uppgifter från förhöret. Den teknikniska undersökningen pågår fortfarande. Polisen kan för närvarande inte lämna någon information vad som framkommit via denna undersökning.   

Kl 04.06 Göteborg, en gripen för stöld av drivmedel
En polispatrull observerar en kvinna vid en grävmaskin som är uppställd vid F O Petersons gata i Högsbo. När kvinna konfronteras av polis så drabbas kvinnan av en epilepsianfall som gör att en ambulans måste tillkallas. Polisen finner även några dunkar diesel som beslagtogs tillsammans med verktyg. Efter det att ambulans personal kontrollerat kvinnan så kan hon höras och delges misstanke om stöld av diesel.

Kl  05.21 Göteborg, inbrottsstöld i butik
Ett larm löser ut till en butik vid Västra hamngatan. Väktare och polis åker till platsen. När man kommer fram finner man att jalusi mm blivit uppbrutet och en ruta är krossad. Det finns spår av ett fordon, möjligen moped utanför. Vitten uppger även att de sett en moped med två personer på platsen. Polisen genomför en platsundersökning för att försöka säkra spår, anmälan upprättas. Ingen gripen. Oklart vad som kan ha tillgripits.    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen