08 november 06:58, Stöld/inbrott, Gävle

Flera inbrott inträffade under natten i Villastaden och på Urbergsterrassen. En gärningsperson greps av vittnen.

På morgonen inkom det ett flertal telefonsamtal om personer som uppträdde konstigt vid en fastighet i Villastaden på Runebergsvägen.

Polispatruller beordrades mot adressen och under tiden man letade efter misstänkta inbrottstjuvar var det några vittnen som grep en gärningsperson intill en fastighet när denne försökte fly från platsen. Det fanns uppgifter på att det var flera gärningspersoner med vid inbrotten men dessa flydde på cykel och till fots innan polis kom till platsen.

Polisen har sökt efter fler gärningspersoner under dagen. En person sitter anhållen för grov stöld.

I Villastaden har polisen funnit tre fastigheter som har haft inbrott i garage och på Urbergsterrassen har ett garage haft inbrott.

Polisen har under dagen genomfört en del brottsplatsundersökningar och det arbetet fortsätter man med. Man fortsätter även att söka fler adresser som gärningsmännen kan ha gjort inbrott i. 

Polisen söker vittnen som kan ha gjort iakttagelser av personer som under natten har uppträtt i grupp runt Urbergsterrassen och vägen mot Villastaden. Alla iakttagelser är av intresse i det aktuella området under natten fram till klockan 10:00 den 8 november.

Har man uppgifter att förmedla till polisen ringer man 114 14 eller mailar till polisen.

Polisen vill tacka de vittnen som ingrep och höll kvar en av gärningspersonerna tills polisen kunde överta gripandet. Det var ett rådigt och bra ingripande där ingen kom till skada.

Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen