09 november 04:24, Motorfordon, stöld, Borlänge

Två personer är misstänkta för stöld av fyrhjulingar.

En polispatrull ser två stycken fyrhjulingar, som körs av två män, i höjd med Stora Tuna kyrka tidigt på lördagsmorgonen.

Patrullen reagerar på att man är ute och kör fyrhjulingar så tidigt på morgonen inne i stan och försöker stoppa de båda fordonen men männen väljer att inte stanna på polismans tecken och kör ifrån polispatrullen som kör efter dem men avbryter förföljandet efter en kort stund.

Eftersom det är nysnö kan patrullen lätt följa spåren efter fyrhjulingarna. Spåren leder till slut upp mot Islingby och ut på en grusväg nordost och Islingby där patrullen ser att hjulspåren går ut i skogen.

Patrullen följer spåren till fots och ser först en man som snabbt kan fångas in av en av poliserna. Därefter får polisen springa en bra bit efter den andra mannen som till slut kan frihetsberövas.

De båda fyrhjulingarna blev tagna i beslag som misstänkt stöldgods och de båda männen, en född -82 och en född -88, blev förda till polishuset. Efter förhör beslutade en åklagare att de båda skulle bli fortsatt anhållna.

Mannen som är född -88 släpptes fri under söndagen medan mannen som är född -82 är fortsatt frihetsberövad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen