09 november 16:36, Åldringsbrott, Lund

Bedrägeri samt försök till bedrägeri mot äldre personer i Lund.

Under eftermiddagen har polis tillkallats till två skilda adresser, på Nilstorp samt Linero, med anledning av att äldre personer utsatts för bedrägeri.

I båda fallen har gärningspersonen ringt till målsägandens fasta hemtelefon och utgett sig för att vara ett barnbarn. Detta i syfte att förmå målsäganden att göra uttag på bankomat och sedan överlämna kontanterna vid ett fysiskt möte.

Vid ett av fallen lyckades gärningspersonen komma över cirka 13 000 kronor. I det andra fallet lyckades gärningspersonen inte förmå målsäganden att överlämna några kontanter alls.

Polis har genomfört förhör med målsägandena i båda fallen och upprättar nu anmälan om bedrägeri samt försök till bedrägeri.

Med anledning av de förekomna händelserna uppmana äldre personer att vara vaksamma på den här typen av samtal och uppmaningar om att överlämna kontanter.

I det fallet där gärningspersonen lyckades genomföra bedrägeriet beskrevs vederbörande med nedan signalement:

Man, kortare till växten och med kraftig kroppsbyggnad. Mörkt kortklippt hår och var vid tillfället iklädd mörka kläder.

Mannen hämtade kontanterna på målsägandens hemadress på Nilstorp i Lund. Överlämningen skedde under eftermiddagen.

Har du blivit utsatt? Eller har du gjort iakttagelser i samband med händelsen som beskrivs ovan? Hör av dig till polisen på 114 14 för anmälan alternativt tips. Du kan även lämna tips via nedan tipsformulär.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen