01 oktober 06:01, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

22.59 Brand, Lödöse, Lilla Edet. Polis och rädndingstjänst skickas till platsen, där en parkerad bil brinner. Branden släcks, och en anmälan skadegörelse genom brand upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

23.35 Grov misshandel, Herkulesgatan, Göteborg. Två män uppges ha bråkat på platsen, och i samband med det blir den ene mannen knivskuren av den andre i ryggen. Gärningsmannen springer därefter från platsen. Den knivskurne mannen förs vaken och talbar till sjukhus med ambulans. Polis söker i området med hund, men gärningsmannen anträffas inte. En anmälan grov misshandel upprättas.

23.38 Personrån, Baldersgatan, Göteborg. Tre gärningsmän visar upp en större kniv och hotar därigenom till sig kontanter av en man.  Polis möter upp målsägande och söker i området, men ingen misstänkt anträffas.

23.42 Personrån, Gustav Adolfs torg, Göteborg. En man tar kontakt med väktare och uppger att han blivit rånad av flera gärningsmän med luvor. Polis möter upp mannen, och tar uppgifter till en anmälan gällande rån.

23.48 Personrån, Järntorget. En man uppger att han blivit slagen och rånad på sin iphone och datorväska. Enligt uppgift ska tre gärningsmän med luvor uppdragna ha slagit honom med en pinne, och i samband med det tillgripit hans tillhörigheter. Polis skickas till platsen, men någon misstänkt anträffas inte.

04.16 Brand i lägenhet, Skaragatan, Lidköping. Polis, ambulans och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i ett kök i en lägenhet. Trappuppgången i hyresfastigheten evakueras. En person är förd med ambulans för vård av rökskador. Brandorsaken är okänd.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen