10 oktober 13:00, Övrigt, Västmanlands län

Flera stölder av bildelar i Västmanland. Polisen behöver allmänhetens hjälp.

Sedan den 2 oktober 2019 har 14 stycken personbilar av märkena BMW och Mercedes-Benz utsatts för stölder av bildelar. Det som har stulits ifrån bilarna är bland annat rattar och teknisk utrustning. I vissa fall har hela fronten på bilarna monterats bort.

Stölderna har skett runtom i Västmanland - Västerås, Köping, Kungsör, Arboga, Skinnskatteberg.

Polisen misstänker att utländska ligor specialiserade på stöld av bilutrustning och exklusiva bilar ligger bakom brotten. Stöldligorna är sedan tidigare kända för att utföra brotten nattetid och de rör sig ofta över stora delar av landet.

Polisen vill ha hjälp med iakttagelser av personer och fordon som kan ha med stölderna att göra. Både om man har sett något vid stölderna men också om det finns information om personer som har rekognoserat i ett område.

Personerna som utför stölderna kan uppehålla sig på avlägsna platser, exempelvis i skogen, i ett övergivet hus eller på annan ödslig plats. Det förekommer att de under en tid gömmer bildelarna i till exempel skogen innan de hämtas upp för transport. Övernattning kan ske på campingar, hyrda sommarstugor, hus, lägenheter, hotell eller hos bekanta. 

Iakttagelser av platser där brottslig aktivitet av den här typen pågår eller där personer rör sig misstänksamt är av stort intresse.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller www.polisen.se/kontakt/tipsa-polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen