Uppdaterad 11 oktober 07:57

11 oktober 07:19, Sammanfattning natt, Jönköpings län

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.45 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvuddelen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

01.18 vid en rutinkontroll av en bilist på E4 i Råslätt uppstod misstanke om att föraren inte har körkort. En man i 30-årsåldern blev misstänkt för grov olovlig körning. Polisen tog bilen i beslag för att pröva om åklagare kan förklara bilen förverkad med stöd av Trafikbrottslagens §7 på grund av upprepad trafikrelaterad brottslighet.

05.48 vid en rutinkontroll av en bilist i Torsvik uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Komplettering:

01.27 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Torngatan i Vetlanda. Förbipasserande hade sett att det brann i fasaden på ett hus. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till mordbrand och en platsundersökning är också genomförd. Polisen har tagit föremål i beslag för spårsäkring. Polisen tar gärna emot tips av personer som kan ha gjort iakttagelser på eller i närheten av Torngatan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen