11 oktober 07:18, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En bilist i Sorsele misstänks för olovlig körning, då han saknar körkort.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:14 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen får samtal från en bilist som blivit påkörd av en annan bilist i en rondell på Morön. Den påkörande bilisten lämnar därefter platsen, men påträffas en stund senare i närområdet. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Hon misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott för eget bruk, grov olovlig körning, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik. Bilnycklarna omhändertagna med syfte att förhindra brott.

01:10 Trafikkontroll, Umeå
Polisen har haft en nykterhetskontroll på E4 Röbäcksslätten. Samtliga förare som kontrollerades var nyktra.

03:10, Inbrott, Lycksele
Se länk nedan.

01:55 Rattfylleri, Umeå
En patrull kontrollerar en man i Holmsund. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks ha kört bil under påverkan av narkotika. Mannen medtas för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri.

02:53 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till en adress i Holmsund efter samtal om en man som öppnat bildörren på anmälarens bil. Patrullen söker i området, men utan att hitta mannen. Patrullen håller förhör och anmälan gällande försök till stöld upprättas.

05:50, Stöld, Umeå
Se länk nedan.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen