Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

11 oktober 13:35, Djur, Jönköping

Oväntat besök i Hovslätt.

12.41 en inringare ringde till polisen om att en orm hade kommit in i inringarens bostad i Hovslätt. Polisens operatör som tog emot samtal bad inringaren att beskriva ormen och den skulle vara 1-2 meter lång, grå med vita fält bakom huvudet. När polisoperatören frågade om inringaren kunde fotografera svarade hen att den var alldeles för snabb.

Inringaren, som var uppjagad sade sig inte ha blivit biten och ormen skulle vara instängd i ett rum i bostaden. Inringaren hade också ringt ett saneringsföretag som svarade att de inte hanterade ormar.

13.40 polisen åkte till platsen med en polispatrull som letade upp ormen och artbestämde den som en vanlig snok (Natrix natrix), ca 40-50 cm lång. Ormen infångades av polispatrullen och den fick sedan åka med i polisbilen varefter den sedan släpptes ut i det fria på betryggande avstånd från fyndplatsen.

Det finnss ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen