Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

11 oktober 14:35, Motorfordon, anträffat stulet, Hofors

En stulen bil leder att polisen både hittar sprängämne och kan gripa en efterlyst person.

Några personer mekar med en bil på Brännkärrsgatan i Hofors och verkar måna om att dölja bilens registreringsskylt när en patrull passerar platsen.
Det patrullen hunnit uppfatta av registreringsnumret kontrolleras mot registret över stulna fordon och man får träff på en bil som anmälts stulen.
Patrullen återvänder till platsen tillsammans med fler patruller. Den aktuella bilen är då inkörd i ett garage och när chassinumret kontrolleras så överensstämmer det med den bil som anmälts stulen.
Vid husrannsakan anträffas sprängdeg som tas i beslag, liksom en mindre mängd narkotika.
De tre män (en av männen är född -77, de andra två -85) som skruvat på bilen grips – samtliga misstänkta för stöld av motorfordon alternativt olovligt brukande.
Mannen född -77 blir även misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för narkotikabrott.
En av de båda yngre männen var efterlyst och anhållen i sin frånvaro för brott som begåtts i polisregion Bergslagen. Polisregion Mitt lämnar ingen mer information i den delen utan hänvisar till åklagare.Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen