12 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn kväll/natt länet enligt RLC. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 20.02 Stenungsund, våld mot tjänsteman/polis
Polisen får tips om att en större ungdomsfest ska äga rum i Stora Höga. Enligt de uppgifter som polisen får in så ska fest äga rum i en privatbostad vid Stora Höga och ett hundratal ungdomar förväntas deltaga. Polisen beslutar sig för att ha tillsyn och strax före kl 23.00 är polisen på plats. När polisen går fram mot byggnaden så kastar någon ut en flaska mot polismännen och en av poliserna träffas i huvudet. Den skadade polismannen förs till Kungälvs sjukhus där han får sy fem stygn i huvudet.
Övrig polispersonal kvarstannar på plats och man får även fram uppgifter på vem som kastat flaskan, en pojke född -03. Anmälan om grovt våld mot tjänsteman upprättas och den misstänkte överlämnas till vårdnadshavare med anledning av sin ålder. Den skadade polismannen tas ur tjänst.   

Kl 23.18 Mölndal, förföljande av personbil/misstänkt drograttfylleri
En polispatrull försöker stoppa en personbil vid Åbromotet först på Söderleden sedan mot E6. Den flyende bilen kör in i ett vägräcke och den misstänkt bilen kan på detta sätt stoppas. Föraren av den misstänkta bilen medtogs för provtagning.

Kl 23.22 Uddevalla, brand/skadegörelse
Räddningstjänst och polis kallas till Lillebräckegatan i Dalaberg. Det brinner i sophus strax intill boende.Strax före branden har en grupp på 6-7 yngre killar varit synliga vid platsen. Polisen tar uppgifter som underlag till anmälan, skadegörelse genom brand. Ingen gripen.  

03.03 Göteborg, rån alt. grov stöld
En man ringer polisen och uppger att en okänd man ska ha ryckt halsbandet av honom vid Haga Nygata. Mannen försvann från platsen via en tvärgata till Haga Nygata. Polisen åker till platsen finner mannen/offret. De tar uppgifter för anmälan och kör sedan hem offret. Ingen gripen.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen