Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

13 oktober 10:24, Misshandel, Motala

Man kunde gripas efter lång insats under lördagskvällen.

Vid 19-tiden på lördagkvällen fick polisen samtal om att en hotfull person befann sig i en bostad i Borensberg. Tillsammans med mannen fanns ytterligare tre personer som efter en stund släpptes ut ur lägenheten.

Mannen som då var ensam i lägenheten hade beväpnat sig med kniv. Flera polispatruller beordrades till platsen, däribland polis med förhandlingskompetens.  När polis försökte få kontroll över honom gjorde han utfall mot poliserna men ingen skadades. Polisen använde pepparspray mot mannen men det gav inte önskad effekt.

Klockan 21:11 kunde mannen gripas genom att polis på plats använde elchockvapen mot honom. Den gripna mannen är i 55-årsåldern. Misstankarna gäller försök till grov misshandel (mot polis), våld mot tjänsteman (mot polis) och olaga frihetsberövande. Ingen person har kommit till fysisk skada.

Mannen anhölls i natt av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för ovan brott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen