Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

16 oktober 15:57, Trafikbrott, Kumla

Kumlapolisen har beslagtagit en personbil med stöd av 2014 års Bilmålvaktslag.

En anmälare kontaktade polisen angående en bil som parkerats lite misstänkt för att strax efter lämna platsen och senare parkerats bakom LIDL i Skogstorp, Kumla. Vid datakontroll vidade det sig att bilen är avställd och belagd med körförbud. Det visade sig finnas registrerade parkeringsanmärkningar på bilen till en sammanlagd summa av över 25 tusen kronor.

Då polispatrullen kom till platsen anträffade de bilen parkerad. Två män anträffades i bilen men ingen av dessa är registrerad ägare av bilen. Den som är ägare av bilen är dessutom ägare av ett flertal andra bilar varför det misstänks vara så att denne är en s.k. "bil-målvakt".

Med stöd av 2014 års bilmålvaktslag togs bilen i beslag. För att ägaren ska kunna få tillbaka bilen krävs att registrerade parkeringsanmärkningar först är betalda.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen