Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

17 oktober 23:29, Trafikolycka, personskada, Stockholm

Räddningstjänst, polis och ambulans kallas till Nynäsvägen i norrgående riktning i höjd med Farsta med anledning av en trafikolycka.

Fyra personbilar var inblandade i kollisionen. En person avled och hans anhöriga är underrättade. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus och inledningsvis beskrevs deras skador som allvarliga.

Vägen spärrades av under räddningsarbetet och samtliga bilar har bärgats från platsen.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik är inledd.

Uppdatering klockan 11:06

Enligt initiala uppgifter har ett av de fordon som var med i olyckan kört mot trafiken på riksväg 73, det vill säga den körde söderut i norrgående körfält.

Polisen hade försökt stoppa fordonet på Örbyleden i höjd med Lingvägen då polisen sett hur föraren körde förbi trafiksignaler som markerade rött. Då föraren inte stannade följde polisen efter fordonet. Fordonet är taget i beslag och ingår i polisens utredning.

Det finns ingen uppdaterad information om skadeläget för de två personerna som fördes till sjukhus med ambulans.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen