Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 19 oktober 15:12

19 oktober 06:18, Stöld, Örebro

Två män gripna misstänkta för att ha stulit en mobiltelefon från en man vid Resecentrum.

Målsägaren hade suttit med mobiltelefonen i handen när två män kom fram till honom. Plötsligt slet en av dem telefonen ur hans hand och sprang från platsen i riktning mot Järntorget.

Mannen lyckades kontakta polisen via 112 vilket gjorde att flera polispatruller snabbt kunde påbörja spaning efter de båda gärningsmännen vilka man fått ett mycket bra signalement på.

Mindre än 20 minuter senare lyckas en polispatrull få syn på två män på Järntorget  som stämde mycket väl med det signalement som målsägaren lämnat.

Intill männen anträffade polispatrullen två mobiltelefoner varav en visade sig tillhöra målsägaren. Även körkort och ID-kort tillhörande målsägaren anträffades i närområdet av en polishund efter en stunds saksök.

Det är inte osannolikt att männen stulit även den andra telefonen från någon.

Männen misstänks nu för grov stöld. de kommer att förhöras under förmiddagen och därefter kommer åklagare att besluta om männen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

UPPDATERING: Männen som båda är i 20-årsåldern anhölls efter förhör. RÄTTELSE: De båda männen iakttogs och greps av polis i Henry Allards Park inte på Järntorget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen