Uppdaterad 19 oktober 15:43

19 oktober 08:23, Sjukdom/olycksfall, Falun

En man har ramlat ner från ett tak vid Britsarvsskolan i Falun.

Fallet uppges vara 7 - 8 meter. Mannen låg på en innergård vilket gjorde att räddningstjänsten tvingades bryta sig i i skolan för att kommå mannen. Denne var vaken och talbar men uppgav sig inte kunna röra sig. Han är förd med ambulans till Falu lasarett.

En polispatrull har åkt till lasarettet för att kontrollera hur mannen mår samt förhöra sig om varför mannen befunnit sig på skolans tak.

UPPDATERING kl 09:45 Mannen som är i 20-årsåldern är allvarligt skadad. Han befann sig på taket för att utföra arbete med skolans ventilation. Polisen håller just nu på att spärra av olycksplatsen för att senare kunna göra en teknisk undersökning. En förundersökning är inledd avseende arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada. 

Syftet med förundersökningens är att utreda om någon har brustit i sitt arbetsmiljöansvar.

Förhör har ännu inte hållits med den skadade mannen.

NY UPPDATERING MED RÄTTELSE: Det har visat sig att de initiala uppgifterna om att mannen fallit ner på en innergård var felaktiga. Mannen befann sig på yttertaket till en gymnastighall när taket brast och han föll ner på gymnastikhallens golv.

NY UPPDATERING: Mannen var tillsammans med tre arbetskamrater då olyckan inträffade. Ytterligare detaljer angående händelsen kommer inte att kommuniceras för närvarande. 

Förundersökningen leds av åklagare från Riksenheten för miljö och arbetsmiljömål.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen