02 oktober 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under onsdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 02.02, Göteborg, tillgrepp av fortskaffningsmedel mm
Polis larmas till Seglaregatan där det enligt vittnesuppgifter varit en bil som kört genom en garagedörr och sedan lämnat platsen. Polis kommer till platsen och finner en garagedörr som är helt demolerad.

Bilen efterspanas i närområdet. Samtidigt så kontrollerar polisen övriga fordon i garaget och fastigheten. Med hjälp av vittnen så kan polisen konstatera att det varit inbrott/skadegörelse  som berör ett flertal bilar i garaget. Polisen finner även gods som kan tillhöra en ev. gärningsman. Enligt vittne så fanns det en ensam man i den bil som lämnat platsen.

Strax därefter så får polisen larm om en sovande man i en bil vid Norra Hamngatan. Bilen stämmer med den som lämnat platsen. Bilen har även skador som stämmer med tidigare vittnesuppgifter. En man född -77 grips på platsen. Han är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, grov olovlig körning, smitning från trafikolycka, inbrottsstöld ur bil samt skadegörelse

Kl 03.03 Stenungsund, brand
Polis och räddningstjänst larmas till ett fritidshus villbrand vid Spekeröds berg. När räddningspersonal kommer till platsen är huset övertänt. En man på platsen är ägare till huset. Mannen uppträder mycket förvirrat och är troligen chockad. Ingen ytterligare person kvar i huset. Brandorsaken är inte klarlagd. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Då brandorsaken inte är känd upprättas anmälan om mordbrand. Inga kända personskador.    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen