02 oktober 06:48, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De ärenden som har stuckit ut från natten:

23.24 Polisen fick samtal från en äldre kvinna som hade blivit lurad på pengar. Någon hade ringt kvinnan tidigare under kvällen och utgett sig för att representera en bank, och att de behövde stoppa en swish-överföring som var på väg från hennes konto. Bedragaren lyckades lura kvinnan och kom över cirka 100 000 kronor. Kvinnan är i 80-årsåldern och boendes i Linköping. En anmälan om bedrägeri har upprättats.

04.24 En polispatrull upptäckt att det brann i en fastighet vid området Djurgården i Linköping. Räddningstjänst kom snabbt på plats. Det är en föreningslokal som har brunnit. Inga personer har kommit till skada. Polisen misstänker att branden är anlagd och upprättar en anmälan om mordbrand, alternativt grov mordbrand. Polisen har sökt med hund i området. I nuläget finns ingen misstänkt.

05.13 En väktare kontaktade polisen om en bil som såg ut att ha blivit stulen. Kablar var utdragna under ratten. Bilen stod olåst på industriområdet Sylten i Norrköping. Polis kom dit. Ägaren kunde kontaktas och en anmälan upprättades om tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

05.19 Det kom larm om en trafikolycka på riksväg 51 vid Hällestad, Finspång. En personbil och en epa-traktor hade krockat. Föraren av traktorn, en man i 15-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, preliminärt inte allvarligt skadad. Polisen skriver en anmälan för att utreda olyckan och undersöka om något brott låg bakom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen