Uppdaterad 03 oktober 15:22

02 oktober 21:55, Försvunnen person, Gnesta

Polisen har inlett räddningstjänst efter försvunnen svampplockare i Frustuna, Gnesta.

Vid 16-tiden i dag anmäldes en 75-årig man försvunnen vid Malmsjöstugan i Frustuna, Gnesta kommun. Mannan hade då varit borta sedan klockan 10, då han gick ut i skogen för att leta svamp. Han är van vid att gå i skogen, men har en sjukdomsbild och det är därför angeläget att han hittas så snart som möjligt.

Polis har letat efter mannen sedan 16-tiden, men utan lycka. På grund av väderläget i Södermanland har varken helikopter eller drönare kunnat användas i sökarbetet. Vid 21-tiden togs en kontakt med Försvarsmakten för att be om hjälp.

Den försvunne mannen är 165 cm lång, har grått tunt hår och var vid försvinnandet klädd i en mörk jacka, en mörk keps, mörka träningsbyxor samt stövlar. Han bär troligtvis en svampkorg.

06.15 sökandet har pågått med polispatruller och polisens hundpatruller under hela natten men mannen har ännu inte anträffats.

08.22 under morgonen kommer Försvarsmakten, frivilligorganisationer och Polisflyget att påbörja sin medverkan i eftersöket av den försvunne mannen.

11:25 det intesiva arbetet med att söka efter mannen fortsätter. Stort antal resusrer från polisen, försvarsmakken, Polisflyget och frivilligorganisationer deltar. Sökandet är framförallt inriktat på skogsområdena omkring Malmsjöstugan. Polisen är högst angelägen om att ta emot iaktaggelser av mannen via 114 14 eller 112.

Uppdatering kl 15.15

Mannen är hittad vid liv av en privatperson. Han ska ha gått hela natten och är frusen och kall, men mår efter omständigheterna bra och är fullt talbar. Ambulans är på väg till platsen för att ta hand om mannen. Han ska ha hittats mitt i skogen, mellan Fäbodstugan och Klastorp. Sökinsatsen kommer därmed att avslutas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen