Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 20 oktober 13:13

20 oktober 08:34, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.00 polisen har hittills hanterat ett 50-tal rutinärenden detta dygn, de flesta utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits, 11 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt påverkan.Polisen har hittills hanterat ca 180 ärenden i regionen.

00.29 polisen fick samtal från en restaurang på Careliigatan där en ordningsvakt hade omhändertagit en man i 35-årsåldern för berusning. Vid omhändertagande hade mannen varit hotfull och våldsam varför han misstänks för olaga hot och våldsamt motstånd. Han omhändertogs för berusningen och kommer att förhöras efter tillnyktring.

01.33 polisen åkte till en krog i centrum i Nyköping där det skulle finnas en berusad stökig person. en man i 35-årsåldern omhändertogs för berusning och för ringa narkotikabrott. Han blev stökig vid omhändertagandet och är därför också misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Han kommer att förhöras efter tillnyktring.

01.53 polisen kallades till en bostad i stadsdelen Årby med anledning av att en kvinna skulle ha blivit utsatt för ett försök till våldtäkt. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till våldtäkt, som ska ha skett i bostaden. Den misstänkte fanns kvar i närheten och han greps när polisen kom dit. Polisen har hållit förhör med den drabbade kvinnan, som är i 40-årsåldern. En förundersökning om försök till våldtäkt, övergrepp i rättssak och brott mot knivlagen har påbörjats. Mannen har förts till polisstationen där han ska förhöras efter tillnyktring. När detta skrivs är mannen ännu gripen.                 Uppdatering kl. 13.09: Mannen har nu anhållits av åklagare.

03.11 en man i 25-årsåldern ringde och anmälde att han strax innan blivit rånad i centrala Katrineholm. En misstänkt gärningsman hade varit hotfull och hotat med våld och därefter letat genom den drabbades kläder men inget ska ha blivit stulet. Polisen spanade efter misstänkta och hittade en person som stämde på signalementet. Det var en man i 20-årsåldern som greps som misstänkt för försök till rån. Han förhördes och blev under morgonen 05.42 anhållen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för rån.

03.43 polisen kallades till Edvardslund i Eskilstuna med anledning av att en kvinna ska ha blivit utsatt för misshandel.Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel i relation. En kvinna i 50-årsåldern misstänks ha blivit misshandlad vid två tillfällen och därefter flytt till en granne dit polisen kom och hjälpte henne. Mannen, som var kvar i bostaden greps av polisen vid en husrannsakan. Han är i 45-årsåldern och han fördes till polisstationen där han förhördes. Han är fortfarande gripen när detta skrivs.                                                                                                     Uppdatering kl. 13.12: Den misstänkte är nu anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för två fall av misshandel.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen