Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

20 oktober 07:59, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet, 22-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fyra personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två bilister i Skellefteå har bötfällts för trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:24 Skadegörelse, Umeå
Polis beordras till Ålidhem efter samtal om brand. Det har brunnit i en stol som stod intill en grillring. Även ett bord ska vara brandskadat. Patrullen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand.

00:13 Rån övrigt, Skellefteå
Polis beordras till en nattklubb i Skellefteå. Enligt anmälaren har en man tagit hans keps. När anmälaren vill ha tillbaka kepsen ska mannen ha tagit strypgrepp på honom. Den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern, grips misstänkt för rån. Han misstänks även för att ha sexuellt ofredat en kvinna i samband med detta.
 
00:58 Olovlig körning, Storuman
En patrull kontrollerar en epa-traktor som går över fordonsgiltig hastighet. Epa-traktorn tas i beslag för en teknisk undersökning. Föraren, som är minderårig, misstänks för olovlig körning och föräldrarna kontaktade.

01:00 Misshandel, Umeå
Polis beordras till en nattklubb på Ålidhem där en man slagit en annan man. I samband med att ordningsvakter ingriper gör mannen motstånd och han ska även ha sparkat en ordningsvakt. Mannen misstänks för misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

01:32 Misshandel, Skellefteå
Polis beordras till en nattklubb i Skellefteå med anledning av en misshandel. En man misstänks ha misshandlat en annan man. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan. Den misstänkte mannen avlägsnas från platsen.

02:03 Rattfylleri, Robertsfors
Polisen får samtal om en dikeskörd bil utanför Gumboda. Föraren, en man, medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.

02:25 Rattfylleri, Dorotea
En patrull kontrollerar en bilist i Dorotea. Föraren, en man, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Föraren misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning, samt brott mot knivlagen. Bilnycklarna omhändertogs med syfte att förhindra brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen