Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 20 oktober 13:30

20 oktober 08:35, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län.

08.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En person har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt påverkan. Polisen har hittills hanterat ca 180 ärenden i regionen.

00.02 polisen kallades till en bostad i centrala Värnamo med anledning av att en kvinna skulle ha blivit misshandlad. Polisen åkte till platsen och träffade på den drabbade kvinnan, som är i 60-årsåldern. Han ska ha blivit utsatt för misshandel av en man som hon har eller har haft en relation med. Hon behövde inte ambulanssjukvård. Mannen, som är i 40-årsåldern anträffades på platsen och han greps som misstänkt för misshandel. Han är när detta skrivs fortfarande gripen.      Uppdatering kl 13.25: Mannen blev anhållen av åklagare kl. 11.05 på sannolika skäl misstänkt för misshandel i relation.

00.32 polisen kallades till Höglandssjukhuset i Eksjö där det fanns en person som skulle ha blivit misshandlad i Nässjö. Mannen, som är i 30-årsåldern ska ha blivit misshandlad av någon men han ville inte berätta för polisen vad som hänt och vem som skulle ha misshandlat honom. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel.

01.17 vid en rutinkontroll av en bilist i Sävsjö uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 50-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. Vid en husrannsakan i mannens bostad anträffades misstänkt narkotika. Mannen är nu misstänkt för drograttfyller och innehav av narkotika.

04.19 polisen fick samtal om att en smäll hade hörts vid en bostad i Gislaved. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. I närheten av huset har polisen anträffat ett föremål som ska undersökas närmare. Polisen har skickat bilder på föremålet för att få en bedömning av Polisens Nationella bombskydd. En utredning om allmänfarlig ödeläggelse är påbörjad och bombtekniker ska undersöka föremålet närmare. Denna text kommer att uppdateras i en särskild notis.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen