20 oktober 10:50, Skadegörelse, Eskilstuna

Konstverk i Årby utsattes för skada.

08.36 en inringare kontaktade polisen och anmälde att ett konstverk i Årby, nära Årbystugan hade utsatts för skada. Polisen påbörjade en utredning om skadegörelse och hets mot folkgrupp.

09.53 polisen är framme vid konstverket och påbörjar arbetet.

10.10 polisen är nu klar med åtgärderna på platsen, en av kullarna vid Årbystugan. Det som hänt är att någon har flyttat på lösa delar av det liggande konstverket. Delarna har flyttats till sluttningen mot E20 och där har de lagts på ett sätt så att formen liknar ett hakkors. Tillvägagångssättet tyder på att det skulle väcka uppmärksamhet från förbipasserande.

Det verkar inte finnas några andra materiella skador på de flyttade delarna till konstverket varför polisen i möjligaste mån har försökt att återställa delarna till deras ursprungliga placering.

Polisutredningen om skadegörelse och hets mot folkgrupp fortsätter. Polisen tar gärna emot tips och/eller iakttagelser från området under natten. Tips kan lämnas till polisen på 114 14 eller via tipsformulöäret på polisens hemsida.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen