Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

20 oktober 11:15, Stöld/inbrott, Eskilstuna

Två gripna under inbrott.

07.32 polisen fick samtal från en inringare om att två män setts klättra på en byggställning på Tegelbruksgatan i Eskilstuna. De båda männen var inte typiskt klädda som byggarbetare. Uppe på taket finns en taklucka till vinden.

07.42 polisen är framme på platsen och börjar utreda vad som hänt.

08.43 när polisen kom till platsen sågs två män röra sig uppe på taket, bärande på misstänkt stöldgods. De beordrades att klättra ner vilket de gjorde och därefter kunde de gripas, misstänkta för stöld genom inbrott. Båda är män i 30-årsåldern och de är misstänkta för stöld genom inbrott och även ringa narkotikabrott eget bruk.

Polisen har också påträffat misstänkt stöldgods som har tagits i beslag. De gripna har förts till polisstationen för förhör varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.

Polisen vill uppmana boende på Tegelbruksgatan där det finns byggställningar att kontrollera sina förråd och att omedelbart anmäla till polisen om man har haft inbrott.

Polisen vill också rikta ett stort tack till det uppmärksamma och handlingskraftiga vittnet som larmade polisen. Utan den hjälpen hade brottet troligen inte klarats upp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen