22 oktober 06:48, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.08 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.06 polisen fick samtal om att en kvinna skulle ha blivit utsatt för en våldtäkt inomhus i centrala Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt och det visade sig att den drabbade kvinnan, som är i 40-årsåldern har varit med den misstänkte mannen i en bostad i centrala Eskilstuna när brottet inträffade. Polisen höll förhör med den drabbade kvinnan och därefter skjutsades hon av polisen till sjukvården för en undersökning och vård.

En man i 55-årsåldern blev anhållen i sin frånvaro av åklagare och när polisen genomförde en husrannsakan i mannens bostad kunde han gripas vid 06-tiden. Åklagare leder förundersökningen.

00.48 vid en rutinkontroll av en bilist i Vingåker uppstod misstanke om grov olovlig körning, drograttfylleri och brott mot knivlagen.Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med till polisen för provtagning och förhör. I samband med utredning togs en batong, en yxa, en knivsamt misstänkt narkotika i beslag.

02.34 polisen fick samtal om inbrott på ett företag på Fredsgatan i Katrineholm. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera fullbordat inbrott. en utredning har påbörjats och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det som saknas enligt ägaren är ett antal spritflaskor.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen