Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 22 oktober 23:45

22 oktober 19:26, Olaga hot, Malmö

Höja. Flera personer blir hotade av en man med ett vapenliknande föremål.

Polisens regionledningscentral får uppgift om att flera personer blir hotade av en man med ett vapenliknande föremål utomhus på Karolingatan. Polis skickas till adressen.

När polispatrullerna anländer, har gärningsmannen lämnat platsen till fots. Två personer visar sig ha mindre sårskador men är inte i behov av ambulanssjukvård.

Cirka trettio minuter efter att polis kommit till platsen, lokaliseras tre misstänkta gärningsmän på en adress i närheten av Karolingatan.

De tre männen är gripna för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Uppdatering kl. 23.45: Ytterligare en person är gripen misstanken gäller brott mot lag om brandfarliga och explosiva varor.

Polisen har anträffat det vapen som användes i händelsen och eftersom det är ett luftvapen, är misstanken om grovt vapenbrott nedlagd.

Tre personer är fortsatt misstänkta för grovt olaga hot.

Tre av de misstänkta är i 25-årsåldern och samtliga är män, den fjärde är i 20-årsåldern och är en kvinna.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen