Uppdaterad 24 oktober 15:01

23 oktober 07:30, Polisinsats/kommendering, Uppsala län

Här hittar du aktuell information om polisens kommendering i Uppsala län med anledning av krisövningen Havsörn 2019.

Kl. 14.59

Krisövningen Havsörn 2019 har genomförts enligt plan på ett tryggt och säkert sätt den 23-24 oktober.

Under kommenderingen har polisen bland annat arbetat med förstärkt närvaro på strategiska platser och platsbevakning. Inga större polisinsatser har behövts genomföras och inga misstänkta brott eller ordningsstörningar har rapporterats med koppling till övningen.

Den särskilda händelsen har nu avslutats.

24/10 kl. 08.39
Inga störningar eller oönskade händelser med koppling till övningen har inträffat under gårdagskvällen eller natten. Polisens kommendering för att säkerställa att övningen kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt fortsätter i dag torsdag.

Kl. 16.08
Hittills har krisövningen Havsörn 2019 genomförts enligt plan utan störningar eller oönskade händelser. Polisen har fortsatt förstärkt närvaro på vissa platser i Uppsala län under kvällen och natten.

kl. 11.55
För kännedom råder flygförbud över Forsmarks kärnkraftverk i Östhammars kommun. Det är förbjudet att flyga lägre än 600 meter i höjdled inom en cirkel med en radie på cirka 1 850 meter med en mittpunkt vid anläggningarna. Flygförbudet gäller alla luftfartyg inklusive drönare och modellflygplan.

 

Krisövningen Havsörn 2019 äger rum den 23-24 oktober i Uppsala län. Ett sjuttiotal aktörer deltar i en omfattande samverkansövning kring ett scenario som inbegriper en kärnteknisk olycka vid Forsmarks kärnkraftverk. Polisen har en kommendering i samband med övningen för att säkerställa att den kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

Övningen bedöms inte påverka trafiken eller allmänhetens tillgänglighet till olika platser i Uppsala län.

I denna händelsenotis kommer aktuella lägesbilder att uppdateras löpande vid behov. Observera att alla uppgifter är initiala och kan komma att ändras.

Frågor från media om kommenderingen hänvisas till polisens ordinarie presstelefon: 010-569 19 59.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen