Uppdaterad 23 oktober 12:07

23 oktober 10:21, Rån, Linköping

Larm om våldsbrott, eventuellt rån.

09.13 Polisen larmades till en adress i Berg, Linköping, med anledning av ett våldsbrott. Flera patruller beordrades till platsen.

09.18 Polis på plats. Patrullerna påbörjade flera åtgärder. Det handlade om att prata med personer som fanns på adressen för att få klarhet i vad som hade hänt, spärra av ett område runt huset för teknisk undersökning, samt så småningom påbörja dörrknackning i området.

Tre personer har förts till sjukhus med ambulans. De ska preliminärt ha lindriga skador.

Brottsrubriceringen är initialt grovt rån, men kan komma att ändras under utredningens gång.

UPPDATERING 12.00: Det finns i nuläget ingen frihetsberövad.

De personer som har förts till sjukhus är en man och en kvinna som båda är i 75-årsåldern, samt en man i 50-årsåldern. Det finns ingen ny information från polisens sida om deras skadeläge.

Polisen har sökt med hund i anslutning till den aktuella villan, och under dagen kommer tekniker att göra en brottsplatsundersökning i huset.

Fler förhör behöver hållas med de drabbade, och dörrknackning i området har påbörjats under förmiddagen. Polisen tar gärna emot tips om personer eller fordon som har setts i området under morgonen, som kan sättas i samband med händelsen. Låt polisen avgöra om informationen är relevant eller ej. Ring 114 14 eller tipsa på polisen.se.

Brottsrubriceringen grovt rån kvarstår tillsvidare. Det är oklart om något har stulits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen