Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 23 oktober 15:50

23 oktober 12:01, Uppdatering, Skövde

Gällande nattens skottlossning mot en bostadsadress, försök till mord, Hentorp.

Under nattens skottlossning har skott avlossats mot en bostadsadress i området Hentorp. Det har vid tillfället för skottlossningen befunnit sig personer i bostaden, men ingen av dessa har fått några fysiska skador i samband med händelsen. Platsen spärrades av i väntan på kriminalteknisk undersökning, som genomfördes på platsen under förmiddagen. Den är nu avslutad, men det är för tidigt att säga något om resultatet av denna.

Avspärrningen på brottsplatsen kvarstår. Detta i fall ytterligare kriminalteknisk undersökning kan komma att behöva genomföras. Den initiala arbetshypotesen polisen arbetar efter är att skottlossningen är ett riktat angrepp mot bostaden. Utredningsarbete pågår med bland annat dörrknackning området, samt trygghetsskapande arbete. Mobila poliskontoret kommer att finnas i området.

Eventuella tips och iakttagelser gällande händelsen kan lämnas till polis på plats, via Polisens växel 114 14 eller på polisen.se.

Om polisen beslutar att lämna ut ytterligre information kommer det i första hand publiceras på denna plats.

 

Kl 13.50 Uppdatering:

Den tekniska undersökningen är avslutad och polisen väntar nu på analysresultat.

Första delen av den tekniska undersökning är avslutad, men eventuellt kommer ytterligare undersökningar att behöva utföras av den anledningen är avspärrningen ej är hävd i nuläget. 

Dörrknackning och vittnesförhör sker i området. 

Polispatruller/personal kommer att  finnas i området under en tid, de har till uppgift att vara trygghetsskapande .Om någon har uppgifter till polisen som rör händelsen så går det bra att kontakta någon av polispersonalen på platsen alternativt lämna tips på 11414.

Det finns ingen ytterligare information att lämna om händelsen i nuläget med hänvisning till förundersökningssekretess. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen