24 oktober 06:46, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06.

23.04 Polis larmades till korsningen Djurgårdsgatan / Drottninggatan i Linköping. Ett vittne hade sett en man bråka med en kvinna. Polis kom dit. Båda parter fanns kvar. Kvinnan skjutsades till sjukhuset för tillsyn. Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till arresten för tillnyktring. Polisen skrev en anmälan om misshandel. Parterna ska vara bekanta med varandra sedan tidigare.

23.32 Polis larmades till en bostad i Norrköping. När polisen kom dit var det stökigt på adressen med flera personer på plats och en del verkade vara narkotikapåverkade. Efter att ha försökt få klarhet i vad som hänt så grep polisen en man i 35-årsåldern för sexualbrott mot en kvinna. Hon fördes till sjukhus för vård, och mannen fördes till arresten. Det råder fortfarande oklarheter kring vad som hänt och fler förhör behöver hållas.

Utöver detta har polisen hanterat ärenden som skadegörelse och viltolyckor, samt åkt på larm från allmänheten eller genomfört kontroller på eget initiativ som inte lett till brottsmisstankar.

Det finns i nuläget ingen ny information att delge kring gårdagens grova rån i Berg, Linköping.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen