Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

24 oktober 07:54, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

22:13 Rattfylleri, Haparanda
Polis åker till Grankullen med anledning av en singelolycka. Föraren, en man, medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri. Bilen ska inte stå trafikfarligt till.

22:18 Stöld, Luleå
Polis beordras till Sunderby sjukhus efter samtal av ordningsvakt om en stökig man. Mannen misstänks ha tagit en mobiltelefon samt sjukvårdsmatriell. Patrullen upprättar anmälan om stöld och godset återlämnas.

22:21 Drograttfylla, Boden
En patrull försöker stoppa en bilist i Sävast. Föraren stannar inte och patrullen följer efter bilen innan patrullen får stopp på den. Föraren, en man i 50-årsåldern, medtas för provtagning. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri samt för ringa narkotikabrott. Bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott.

02:18 Försök till våldtäkt, Gällivare
Polis åker till en adress i Gällivare efter samtal från en kvinna. En för henne okänd man har trängt sig in i hennes lägenhet och utsatt henne för en sexuell handling. När polis kommer till platsen ser de hur en man springer från platsen. De följer efter och kan kort därefter gripa honom. Mannen, som är i 55-årsåldern, misstänks för försök till våldtäkt. Han anhölls av åklagare efter förhör.

05:30 Trafikbrott, Piteå
En patrull kontrollerar en bilist i Norrfjärden. Föraren har omhändertaget körkort och patrullen upprättar därför en anmälan gällande grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen