24 oktober 08:49, Stöld/inbrott, Värnamo

Flera stölder från BMW-bilar i Trälleborg.

Polisen har fått tre samtal om stölder av rattar från bilar av märket BMW, i Värnamo under morgonen. Samtliga bilar har stått parkerade utomhus i området Trälleborg. Någon eller några har krossat en ruta och stulit ratten, från en av bilarna har även instrumentbrädan stulits.

Polisen har varit vid adresserna under morgonen och tagit uppgifter för anmälningar, samt gjort en första teknisk undersökning. Tekniker kommer att åka ut så snart som möjligt för att göra mer grundläggande brottsplatsundersökningar.

Polisen har sett ett stort antal stölder i regionen av den här typen de senaste veckorna. Framför allt rattar har stulits från BMW-bilar i bland annat Jönköping, Mjölby, Linköping, Norrköping och Eskilstuna. Den gemensamma nämnaren är att det har varit just bilar av märket BMW och att de har stått parkerade utomhus. Risken finns att fler stölder kommer att ske. Polisen misstänker att tillgreppen sker organiserat. I tidigare liknande stöldvågor har de genomförts av utländska ligor.

Det finns flera sätt att skydda sig från stölder. Läs mer i länken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen