Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

24 oktober 11:06, Inbrott, Hofors

Några boende i Hofors vid Rönningsgatan ringer polisen och uppger att det är pågående inbrott i ett hus på gatan.

Det är två killar som ringer på hos en granne som inte är hemma och efter en stund går killarna runt huset och försvinner in i ett glasat uterum. Några grannar går och tittar till baksidan och ser då att ett fönster in till huset är krossat och att killarna är i huset. Strax efter så kommer killarna ut ur huset och bär på någon väska. De springer från platsen vid upptäckt. Vi får information om att de sätter sig i en grå  BMW och kör mot Sandviken.

En polispatrull möter bilen och försöker få stopp på bilen. De vägrar att stanna och polisen påbörjar ett förföljande som slutar vid Horndal där tjuvarna kör av vägen. En av killarna, 27 år gammal grips vid bilen. Den andre springer från platsen och spåras upp av en hundpatrull. Killen, 18 år gammal grips av hundpatrullen. Bilen som de färdades i tas i beslag för tenisk undersökning och vi kommer eftersöka stöldgods och brottsverktyg.

Vi vill speciellt tacka grannarna i området för ett mycket bra arbete och gjorda iakttagelser i samband med inbrottet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen